woensdag 9 november 2011

Te laat of niet te laat?

Gisteren om 23u nog telefoon van de gyn. Ik had zelf een eisprong gedaan en moest dus niet langskomen voor de prignyl spuit. Positief nieuws op zich. Alleen is de kans dat we dat eitje benut hebben héél klein. Ik had namelijk maandag al de eisprong gehad en we hebben pas maandagavond 'geklust'. Nu heb ik ergens gelezen dat je ei maar 24u vruchtbaar is na de eisprong. De kans is dus zéér klein dat het bevrucht is. Vind het wel spijtig, dan doe je zoveel moeite voor een ei en dan bevrucht je het te laat.

Toch blijf ik stiekem hopen dat het toch op tijd was en dat ik binnen 2 weken, op mijn verjaardag, positief test.

Weet iemand van jullie of het nemen van clomid invloed heeft op een zwangerschapstest? Moet je dan langer wachten ofzo of heb je meer kans op vals-positieven?

Groetjes,
D.

1 opmerking:

  1. Als je maandagavond geklust hebt, dan kan het toch denk ik. Bij inseminatie geven ze pregnyl, 36u later is de eisprong en op datzelfde moment is de inseminatie. Dus ...

    Pregnyl is HCG dus vertekent je zwangerschapstest tot 10-12 dagen na inspuiting. Clomid heeft daar geen invloed op.

    Probeer je zo goed mogelijk te laten begeleiden, dat je een goed gevoel hebt iedere maand van de werkwijze van je gyn. Die van mij laat me liever een keer te vroeg en te veel komen dan te weinig. En twee weken geleden bleek dat ook terecht te zijn. Ik heb mijn eerste FM op dag 8 of 9 en max 12u daarna weet ik bloedresultaten.

    Fingers crossed!

    BeantwoordenVerwijderen