zondag 13 mei 2012

Laatste poging

Dit wordt blijkbaar onze laatste poging. Ik ging gisteren naar de gyn voor fm en bn. Ik kreeg er naar goede gewoonte weer een mega preek dat ik moest afvallen. Ik vraag mij echt af wat voor wonder ze van mij verwacht, ze ziet mij bijna om de twee weken en iedere keer opnieuw krijg ik een mega uitbrander dat ik moet afvallen. Zo snel gaat dat allemaal niet he, ik kan geen wonderen doen, ik doe echt wel mijn best. Anyway, gisteren ging ze nog een stap verder, dit zou blijkbaar onze laatste poging zijn. Ik moet echt eerst afvallen voor we verder gaan. Ze zei zelfs letterlijk 'dit is frustrerend voor mij' komaan als dit frustrerend is voor haar, hoe voelt het dan voor mij?! Aangezien deze poging al gestart is gaan we hem ook wel uitdoen maar daarna is het dus gedaan tot ik een gezond gewicht hebt. Ik heb de naam gekregen van een prof waar ik kan langsgaan voor de begeleiding. Ik weet wel dat zij dat niet kan beslissen in mij plaats, maar hoe erg ik het ook vind, ze heeft gelijk.

Gisteren was ik echt boos, nu zit ik met gemengde gevoelens. Ze heeft gelijk dit heeft echt geen zin en is enorm frustrerend om er nog maar over te zwijgen hoe ongezond het is en zal zij voor de baby als het ooit zover komt. Dus we maken deze poging af en ik maak een afspraak bij die prof. Ik probeer positief te zijn maar ik weet niet hoelang ik dit wachten nog volhoud. Ik wil dit echt al te lang, ik merk dat dat niet goed is voor een mens.

Overal die aankondigingen, bolle buikjes, fiere ouders die achter hun kinderwagen lopen, en wij moeten wachten. Het is mijn eigen schuld, ik had het nooit zover mogen laten komen. Mezelf wentelen in zelfmedelijden, gaat niet helpen ik kan alleen maar een doel stellen en ervoor gaan.

2 opmerkingen:

 1. D, ik moet eerlijk zijn, (en ok, ergens is een goed bmi hebben belangrijk), maar verleg van ziekenhuis en dokter ... of toch minstens voor een tweede opinie. djeezes, afvallen is niet zo evident, en soms moet je gewoon (best met twee) een knop omdraaien en je bent vertrokken. Maar als je nu al bewust bent en het gaat niet vooruit, dan kun je jezelf alleen maar frustrueren. Je faalt nu al in je eigen ogen, en nu dubbel, want je kan niet verder.

  Echt waar meid. Ik ben zelfs benieuwd naar welke ziekenhuis je gaat. Je mag me steeds mailen hierover.

  Als je jezelf helemaal kapot wil krijgen ...

  groetjes, van een verontwaardigde Tober die hoopt dat je jezelf niet zal laten doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat naar zeg dat je keer op keer te horen krijgt dat je moet afvallen. Natuurlijk is een gezond gewicht belangrijk maar het is zeker niet de garantie dat je dan wel zwanger wordt.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen