maandag 30 januari 2012

Menopur ronde 1

Nadat clomid niet meer bleek te werken mocht ik aan de pil om mijn ms te laten doorkomen. Normaal gezien zou ik dan maandag de 23ste ongesteld moeten geworden zijn. Wat niet het geval was. Ik was woest, ook dat nog, waarom komen die ms nu weer niet door?! Ik belde de gyn en die adviseerde mij van nog even af te wachten. Zaterdag 28ste kwamen ze erdoor. De eerte ronde met menopur kon beginnen. Ik vond een lieve verpleegster die mij wou helpen bij de eerste spuit en vandaag zette ik hem alleen terwijl zij toekeek. Zaterdag, mag ik naar de gyn voor fm en bloedname.

Ik maak me wel een beetje zorgen om mij ms, ze zijn minder hevig als anders en lijken nu al te stoppen (dag 3) terwijl ik ze normaal 5 dagen heb. Verder vroeg ik mij af of menopur je cyclus verkort, normaal gezien duurt het 14 dagen om een eitje te laten rijpen, kan het met menopur sneller? Ik vraag mij dat vooral af omdat ik alweer zo snel terug naar de gyn moet.

Verder probeer ik me op mijn werk te storten. Een klant van mij wil mij 3 maanden inhuren voor een project, wat echt schitterend is. Hopelijk gaat het door, dat helpt mij om mijn gedachten wat te verzetten. En dat is echt nodig...Dit weekend waren we op een feestje en viel het mij op dat een vriendin niet dronk. Dit is echt niet van haar gewoonte, ik wist meteen hoe laat het was, weer een zwangere in de vriendenkring. Wat volgde was een dag vol hysterische huilbuien ( echt waar, wat een drama), gevolgd door een regen verwijten tegenover manlief die maar geduldig en liefdevol bij mij bleef terwij ik hem uitschold voor't vuil van't straat. Het moet gezegd zijn, ik heb zoveel geluk met die man.

3 opmerkingen:

 1. ja D, het lichaam volgt nooit de boekskes ... maar allé, je bent kunnen starten. eens je vertrokken bent met die spuiten, loopt het vanzelf.

  mindere ms kan met de pil te maken hebben, kan met de stimulatie te maken hebben. geen zorgen in maken.

  hoe vlug je zal reageren op de stimulatie zul je nog even moeten afwachten. sommigen krijgen pregnyl op dag 10, anderen op dag 12, anderen nog iets later. de reden waarom je zo snel op controle moet is om die reactie op te volgen, zowel je follikels alsook je bloedwaarden. het nadeel van menopur is dat het vaak meer dan één follikel stimuleert, sommigen hebben er twee, anderen drie. drie is het maximum. daarom willen ze je van kortbij opvolgen om niet te veel te stimuleren. reken dus wel op twee of drie controles.

  hopelijk heb je deze uitleg ivm menopur van je arts gekregen, want is toch wel belangrijke achtergrond informatie ...

  veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de uitleg. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben van onze gyn, maar ze is wel een vrouw van weinig woorden. Ik zou assertiever moeten zijn en meer vragen durven stellen. Moet je menopur trouwens altijd op hetzelfde tijdstip nemen en dan nog liefst 's avonds?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik dacht zoveel mogelijk op het zelfde uur. maar om zeker te zijn zul je moeten vragen aan gyn want zelf geen ervaring met menopur.

   Verwijderen