zondag 10 maart 2013

15 weken en we krijgen een...

Ik ga jullie nog even in spanning laten wat het geslacht betreft en jullie eerst vertellen over ons eerste bezoekje aan onze nieuwe gynaecoloog. Dr. C is een klein, slank, schattig vrouwtje en ze is geweldig! Zo lief, geduldig, geeft veel uitleg, kortom een verademing in vergelijking met de vorige. Aangezien mijn vorige gyn enkel fertiliteit doet en geen bevallingen, moest ik na 12 weken op zoek naar een andere. Ik ben heel blij dat ik bij deze gyn terechtkon. Ze heeft ook heel uitgebreid haar tijd genomen voor de echo. De echo was weer puur genieten. Het is zo leuk op je kindje op dat scherm te zien bewegen en dat hartje te horen kloppen, dat maakt het allemaal weer heel echt. Ik ben iedere keer ook super zenuwachtig voor ik naar de gyn kan maar als ik daar buitenkom ben ik weer heerlijk ontspannen en kan ik er weer even tegenaan.

De gyn bevestigde ook dat de nekplooi te vroeg gebeurd was zoals ik al vermoede, maar zelfs nu was hij nog mooi dun, dus geen reden voor bezorgdheid zei ze. Ik hoop het maar...

Ons kindje is ondertussen al 12 cm en weegt 130gram. Hij/zij ligt al wat voor op schema, is het stom dat mij dat al super trots maakt op dat klein wezentje :)? Mijn man wou het geslacht liever niet weten maar ik kon echt niet meer wachten en we besloten het te vragen. Ons klein kroketje wou het echt niet tonen, de gyn begon op mijn buik te duwen maar zelfs dat deed het niet draaien, uiteindelijk stelde ze voor om dan maar een inwendige echo te doen. Ook daar duurde het even en kregen we een uitgebreide show van ons kindje waarin de armspieren werden geshowd. Uiteindelijk bleek dat wij een zoontje krijgen!!! We zijn er heel blij mee, we hadden geen voorkeur dus alles was goed. Ik ben heel blij dat we het weten, nu wordt het echt een stuk concreter en kunnen we op zoek naar een naam.

De naa' is echt een moeilijk gegeven, ik ben Italiaans en zou graag iets hebben dat mij ouders ook goed kunnen uitspreken, voorlopig bestaat ons lijstje uit: Milo ( uitgesproken als mielo niet als mailo), matteo, vic of victor en Jules. Wat denken jullie :)?

3 opmerkingen:

 1. Whoop whoop, het doet me deugd hier nog eens te lezen!

  Allemaal mooi, ik persoonlijk matteo minder. Maar is zoooo persoonlijk D!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch dat alles er zo goed uitziet! Hop naar de volgende echo.
  En i.v.m. de naam vind ik persoonlijk Vic het mooiste (stond ook op ons lijstje :). Lekker kort en krachtig! Maar zoals ik zelf al heb ondervonden, moet je sowieso (welke naam je ook kiest) wennen en de naam gewoon worden. Veel plezier alleszins met het kiezen van de naam en de andere spulletjes, nu jullie weten wat het gaat worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gaat het met je D? Hopelijk alles goed met jullie?!

  BeantwoordenVerwijderen