vrijdag 28 december 2012

5 weken zwanger

En ik kan het nog steeds niet goed geloven... Een maand geleden hoopte ik nog zo hard op dat tweede streepje, nu dat verschenen is, weet ik precies niet goed hoe ik me moet voelen. Ik ben dolgelukkig, versta me niet verkeerd, maar tegelijk voelt het zo onwerkelijk en ben ik doodsbang dat het elk moment mis kan gaan. Ik durf precies nog niet echt blij te zijn. Toen ik blogs van lotgenootjes las die deze periode omschreven als 'verlengde wachtweken', begreep ik er echt niets van. Ik dacht:' komaan je hebt wat je eindelijk wou, geniet er nu gewoon van.' Maar nu begrijp ik hen maar al te goed, alles is nog zo onzeker dat je jezelf niet 100% durft geven uit schrik dat het alsnog misgaat.

De symptomen zijn ook zeer wisselend, de ene dag voel ik niks, de andere dag doen mijn borsten pijn, ben ik ongelooflijk misselijk en heb ik een zeurende pijn in mijn onderbuik. Je kan al raden dat ik mij liever slecht voel omdat ik dan wat hoop krijg en denk dat alles goed zit. De dagen waarop ik niks voel, word ik echt heel ongerust.

Mijn gyn is met vakantie, ze is 2/01 terug. Aangezien ze niet voltijds werkt, weet ik niet of ik er volgende week al terecht ga kunnen. Ik hoop echt van wel, ik wil gewoon bevestiging dat mijn hcg goed zit en dat alles ok is onze baby. Heeft iemand van jullie ooit die clearblue digital test gebruikt die ook aangeeft hoelang je zwanger bent? Ik dacht die misschien te kopen, als alles goed zit met mijn hcg, zou die moeten aangeven dat ik 5 weken zwanger ben. Anderzijds vind ik die test belachelij, duur en ga ik echt flippen als die niet aangeeft dat ik 5 weken ver ben.

We hadden ons voorgenomen om ons geheimpje met niemand meer te delen. Dat is niet gelukt. Mijn zus en broer weten het ondertussen ook. Wij vertrekken morgen naar de zee met een koppel vrienden tot dinsdag, het wordt heel moeilijk om het hen niet te vertellen. We zien wel, als het goed voelt, gaan we het toch gewoon delen denk ik.

Ik wens jullie een leuk einde van 2012 en een prachtig begin van 2013!!

2 opmerkingen:

  1. he meis! Heel logisch dat jij je zo voelt op het moment! Schaam je er niet voor en schrijf het van je af. Wat betreft de clear blue ik heb de test tot 2 keer toe gedaan. Hij is zeer gevoelig en ik had een positieve test in mijn hand terwijl ik nog geen 10 minuten later werd gebeld door het ziekenhuis dat mijn hcg weer was gedaald (vroege miskraam dus) oftewel zeer gevoelig! Daarnaast geeft hij de weken aan na je ovulatie. Dus mocht je hem doen niet schrikken als hij 2-3 weken aangeeft dat klopt dus ;-)! Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dikke proficiat! Zo fijn om te lezen dat het ginder gelukt is :) De kaarsjes branden hier voor een vlot verder verloop van je zwangerschap.

    BeantwoordenVerwijderen